Felhasználói név:

Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó


Scamp tetra textil pelenka/Kék - TEPE_blue


A pelenkák mérete: 70cm x 70cm.

Kezelési útmutató:

A textilpelenka Bébi-Egészségügyi szempontból a "nem avatott minőségű" kategóriába sorolható. Ez azt jelenti, hogy használat előtt a pelenkát mindenképpen mosni és fertőtleníteni kell!
A mosás maximális hőmérséklete 95ºC lehet.

Színes pelenkáknál a klóros fehérítés nem megengedett.


Mire kell a textilpelenka?

Textilpelenkát minden anyuka használ!

Napjainkban egyre kevésbé használjuk ugyan a nevéhez hűen, hiszen az eldobható pelenkák elterjedése óta egyre kevesebben pelenkáznak vele, ennek ellenére nem hiányozhat egyetlen babaszobából sem. Amíg a baba felcseperedik, számtalan dologban nyújt segítséget ez a régi, jól bevált, kis „textildarab”.

Legyen az anyatejjel vagy tápszerrel táplált csecsemő, az evés után a csecsemő bukik. Jó szolgálatot tesz ilyenkor a textilpelus. A büfiztetés alkalmával védelmet nyújt a baba és a mi ruhánknak, vagy az ágyneműnek. A felbukott táplálékot is ezzel töröljük le. A babáknál fontos a higiénia! Ha már egyszer ilyen módon használtuk a pelust, megy a mosásba! A bukásra hajlamosabb csecsemőknél célszerű több pelenkát vásárolni.

De nem csak az etetésnél vesszük jó hasznát a textilpelenkának! Sokan rakják a kiságyba vagy a babakocsiba a kicsi feje alá. Fogzás során megvédi a lepedőt, a kocsi huzatát a kicsorgó nyáltól, nem is beszélve arról, hogy így a baba arca mindig nagyon tiszta felülettel érintkezik. Sétánál a babakocsira terítve remek napellenző. Szellős, átengedi a levegőt. Ha orvoshoz, védőnőhöz megyünk a levetkőztetett csecsemő alá teríthetjük.

Sokan használják a fürdetéshez is. A legkisebb apróságok bőre rendkívül érzékeny! A frottír anyagból készült törölközők esetleg sérthetik a baba bőrét, viszont biztosan nagyon kíméletesek leszünk, ha a vizet a textilpelenkával itatjuk le kisbabánk testéről.

De a textilpelenkával nem csak közvetett módon, hanem közvetve is örömet okozhatunk gyermekünknek. Hiszen szinte minden gyermek imádja morzsolgatni elalvás előtt, vagy simizni vele arcocskáját. Nemhiába kap számtalan családban nevet is a szeretett textilpelenka. Sőt! A babák olyannyira ragaszkodhatnak hozzá, hogy egyetlen percre sem hajlandóak megválni tőle. Ismerek anyukát, aki csak éjszaka tudja kicsempészni a pelust a kiságyból egy alapos mosásra.

És, ha valakit még mindig nem győztünk meg a textilpelenka felhasználhatóságának sokszínűségéről, íme, még egy érv: ha már nem elég fehér, vagy elszakadt, remek portörlő rongy!

Kapcsolódó termékek:
Főoldal - Rólunk - Áruházunkról - Akció - GYIK - Vélemények - Elérhetőségeink - Scamp partnerek - Babaképtár