Felhasználói név:

Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó


Általános szerződési feltételek

Szolgáltató:

A www.scamp.hu webáruházat a Prince Oliver Bt. üzemelteti (továbbiakban: „Szolgáltató”, illetve „Eladó”)

Székhely: 2131 Göd, Pesti út 114.
Cégjegyzékszám: 13-06-071556 (bejegyző cégbíróság megnevezése: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága)
Adószám: 28358574-2-13
Postai cím: 2131 Göd, Pesti út 114.
Bankszámlaszám: 66000097-10004610 Takarékbank

Tárhely szolgáltató:

Név: Websas.hu Kft.
E-mail cím: [email protected]
Honlap: https://hosting.websas.hu
Székhely: 8272 Tagyon, Petőfi Sándor u.10
Telephely: 1149 Budapest, Egressy út 27-29. B/3
Adószám: 13412274-2-19
Cg.: 19-09-515271 

I. Bevezető rendelkezések

A jelen általános szerződési feltételek (a továbbiakban mint „ÁSZF”) a Szolgáltató és a vevő (a továbbiakban mint „Vevő” illetve „Felhasználó”) jogainak és kötelezettségeinek szabályozását tartalmazza az Eladó által működtetett www.scamp.hu webáruházon (továbbiakban: „Webáruház”) keresztül értékesített termékek adásvételével kapcsolatban és elválaszthatatlan részét képezi az adásvételi szerződésnek, amely az interneten, az elektronikus áruházon keresztül a Vevő és az Eladó között jön létre (a továbbiakban mint „Adásvételi szerződés”).

II. Fogalmak

2.1. Vevő alatt azt a természetes vagy jogi személyt értjük, aki elektronikus úton árut rendel a Webáruházon keresztül.

2.2. Az elektronikus megrendelés alatt azt az elektronikus formában elküldött nyomtatványt értjük, amely információt tartalmaz a Vevőről, a Webáruház választékából megrendelt termék(ek) listájáról és ezen termék(ek) teljes vételáráról.

Az elküldött megrendelés Adásvételi szerződés megkötésére irányuló ajánlat.
 
Az Adásvételi szerződés a Vevő és az Eladó között a megrendelésnek az Eladó által a Vevő részére, automatikusan elküldött e-mailes visszaigazolásával jön létre.

Az elektronikus megrendelés elküldésével a Vevő igazolja, hogy megismerte a jelen ÁSZF tartalmát. Az elektronikus megrendelés elküldésével a Vevő elfogadja az ÁSZF minden rendelkezését, annak a megrendelés elküldésének napján hatályos állapotában, valamint elfogadja a megrendelt árunak a Webáruházban feltüntetett hatályos árát, mint vételárat.

Vevő tudomásul veszi, hogy az általa leadott megrendelés fizetési kötelezettséggel jár.

2.3. Áru, illetve termék alatt minden olyan termék értendő, amely a Webáruházban kerül bemutatásra. A termékek részletes leírása, és ára a Webáruházban megtalálható.

III. Regisztráció/Vásárlás

3.1. A Webáruházban előzetes regisztráció után van lehetőség megrendeléseket leadni és vásárolni. A regisztrációs űrlapot mindenkinek, aki megrendelést kíván leadni, ki kell tölteni. A csillaggal jelölt részeket kötelezően ki kell tölteni!

3.2.Regisztrálni a webáruházban, a jobb felső sarokban található „Regisztráció” gombra kattintva lehet.  A regisztráció során vezetéknevet, keresztnevet e-mail címet és telefonszámot kell megadni, illetve a fiókhoz tartozó jelszót kell választani.

A regisztrációt követően a rendszer egy automatikus e-mailt küld.

A Vevő a visszaigazoló e-mailben található linkre kattintva aktiválja a regisztrációját. A regisztráció során megadott személyes adatok bármikor módosíthatók vagy véglegesen törölhetők.

A regisztráció véglegesítéséhez Vevőnek el kell olvasnia az ÁSZF tartalmát, amit, ha elfogad, a jelölőnégyzetet megjelölve jóváhagyja.

A megadott információkat Eladó a GDPR szerint, bizalmasan kezeli, az adatvédelmi tájékoztatásban olvashatók szerint.

Eladó a Vevő számára fontos információkról hírlevelet küld. Amennyiben vevő a hírlevelekre igényt tart, a jelölőnégyzet aktiválásával megteheti!
 
A hírlevél küldésről bármikor módjában áll leiratkozni.

3.3 Vásárlás - A Webáruház termékei kategóriánként csoportosítva találhatók meg az oldalon. A Webáruházban csak azok a termékek rendelhetők és tehetők a Vevő kosarába, melyek a rendelés leadásának pillanatában raktáron vannak.
 
3.4.  A Vevő a kosarában áttekintheti a kiválasztott termékeket és bármikor folytathatja a vásárlást a „Folytatom a vásárlást” szövegrészre kattintva.
A vásárlás befejezése során meg kell adni a szállítási címet (emelet, ajtó pontossággal), majd a számlázási címet, ha az nem egyezik a megrendelő adataival.
 
A Vevő a megrendelési folyamat lezárása előtt minden esetben vissza tud lépni az előző fázisba, ahol javítani tudja a bevitt adatokat.

3.5. Az adásvételi szerződés az Eladó és a Vevő között az Eladó által automatikus küldött visszaigazoló e-mail-ben küldött információk alapján jön létre. 
Amennyiben Vevő nem kap visszaigazoló e-mail-t, a Webáruházba való belépés után az „Utolsó vásárlásom” gombra kattintva is ellenőrizheti, hogy a megrendelést Eladó megkapta.

Amennyiben Vevő bármilyen eltérést talál az általa leadni kívánt megrendeléshez képest, köteles azt Eladónak a lehető legrövidebb időn belül az elérhetőségek bármelyikén jelezni.

3.6. Amennyiben a 3.5. pont szerinti visszaigazolás a Vevő megrendelésének elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legkésőbb 48 órán belül a Vevőhöz nem érkezik meg, és ezt Eladó részére jelzi, a Vevő az ajánlati kötöttség alól mentesül.
A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő az Eladóhoz, illetve a Vevőhöz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik. Eladó nem felel, ha a visszaigazolás azért nem érkezik meg határidőben, mert a Vevő hibás e-mail címet adott meg regisztrációja során, vagy a saját fiókjában fellépő technikai probléma miatt nem tud e-mailt fogadni.

3.7. Az Eladó jogosult az egész megrendelést vagy annak részét törölni, ha a készletek időközbeni eladása miatt az Eladó nem tudja a megrendelést ezen ÁSZF által meghatározott szállítási időn belül teljesíteni a Vevőnek. Ebben az esetben az Eladó köteles a Vevőt tájékoztatni.

A Vevő a szerződés megkötés napja, és a termék átvétele közötti időszakban is jogosult, hogy elállási jogát gyakorolja, azzal éljen.

3.8. A Vevő a megrendelése leadásával kötelezettséget vállal arra, hogy a megrendelt termékeket és a felmerülő szállítási költséget utánvétes rendelés esetén a futárszolgálatnak készpénzben megfizeti, valamint a termékeket átveszi, illetve személyes átvétel választása esetén az átvételi ponton (2131 Göd, Pesti út 114.), az átvétel után, készpénzben kifizeti.

Amennyiben a Vevő e kötelezettségét részben vagy egészben megsérti, az Eladó jogosult a Vevő további megrendeléseinek teljesítését megtagadni.

3.9. A Vevő elfogadja, hogy a termék értékesítése az általános forgalmi adó szempontjából azon a napon minősül teljesítettnek, amikor a csomagot az Eladó a futárcégnek kézbesítésre átadja, illetve, amikor a személyes átvétel megtörtént.

3.10. A Webáruházban 18 éven aluli személy nem vásárolhat. A vásárló az ÁSZF elfogadásával nyilatkozik arról, hogy elmúlt 18 éves.

IV. Árak, fizetési feltételek és a fizetés módja

4.1. A Webáruházban feltüntetett árak az áru megrendelésének időpontjában aktuális webáruházi árak, forintban értendők és az áfát tartalmazzák. 
Az árváltoztatás jogát Eladó fenntartja.
A vásárlás nincs minimum összeghatárhoz kötve.

4.2. A webáruházban feltüntetett árak nem tartalmazzák a házhoz szállítás költségét.
 
Melyek a következők:
 
0-10000 Ft: 1290 Ft
10001-15000 Ft: 690 Ft
15001 Ft felett a Vevőnek nem kell szállítási díjat fizetni. (azt az Eladó vállalja magára)

4.3. A Webáruházban jelenleg utánvétes fizetés választható, mely készpénzes fizetéssel rendezhető.

4.4. Eladó a Webáruházban esetlegesen előforduló hibás árért nem vállal felelősséget. Amennyiben egy termék ára tévesen szerepel, Eladó fent tartja a jogot, hogy a Vevővel való egyeztetés után, az árat a megrendelésen módosítsa.

V. Szállítási feltételek

5.1. A megvásárolt termékeket az Eladó a GLS (General Logistics Systems B.V.) futárszolgálattal juttatja el a Vevőhöz. A fuvarozó cég a küldemény nyomkövetéséről és a kézbesítés időpontjáról közvetlenül a Vásárlónak e-mailt küld. Az e-mailben feltüntetett linken a kiszállítás időpontja módosítható, ha a megadott dátum nem megfelelő.

5.2. A kiszállított csomagot a futárcég a szállítási címen adja át a Vevőnek, vagy más nagykorú, önmagát igazolvánnyal igazolni tudó személynek.  Kérjük, hogy a szállítási címet részletesen, pontosan (emelet, ajtó megadásával) töltse ki! 

5.3. Az áru átvevője köteles a küldeményt a fuvarozó jelenlétében megvizsgálni, és nyilvánvaló, a küldemény külső csomagolásán észlelt, felismerhető károk esetén felbontani, és a felismerhető hiányosságokról vagy egyéb károkról a fuvarozóval közösen a sérülés jellegét, mértékét, feltehető okát, valamint, a kár részletes leírását tartalmazó jegyzőkönyvet felvenni, továbbá a sérülést és a kárt a fuvarozónak és a Szolgáltatónak haladéktalanul bejelenteni.

5.4. Jelen szerződésben vállalt szállítási határidő, a szerződés létrejöttétől számított maximum 10 munkanap. Amennyiben Eladó nem tudja teljesíteni a vállalt határidőt, köteles Vevővel egyeztetni egy esetleges elállási szándékról.

5.5. A tényleges szállítási határidő általában rövidebb, arról Vevő a Webáruház főoldalán tájékozódhat.

VI. Termékleírások, színek, árak pontossága
 
Az Eladó a lehető legpontosabban igyekszik tájékoztatni a Vevőt a termékleírások, színek és árak tekintetében. Ennek ellenére előfordulhatnak eltérések a valóságtól részben a különböző felhasználói képernyőbeállításoknak, részben az esetleges elírásoknak köszönhetően.
Eladó ezért a képernyőn látható színekért felelősséget nem vállal, illetve fenntartja a szöveghibák előzetes figyelmeztetés nélküli javításának jogát az árra vonatkozóan is.
A weboldalon található vásárlási tanácsok és termékbemutató leírások sem egészségügyi termékek esetében, sem egyéb termékek esetén nem értelmezendő egészségügyi, orvosi tanácsnak.
 
VII. A szerződéstől való elállás joga

7.1 Ez a jog megillet minden olyan természetes személyt, aki üzleten kívül, saját célra vásárolt. 
Ha a vásárló valamilyen okból nem elégedett a Webáruházban vásárolt termékekkel, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20.§ szerint a termék átvételének napjától számított tizennégy napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. 

Illetve Vevő az elállási jogot a szerződés megkötésének napja, és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja.

Az elállás tényét a Vevő az elállási nyilatkozatban rögzíti, melyet Eladó részére postai úton, vagy e-mail-ben eljuttat.

Az elállási nyilatkozat minta megtalálható ITT

7.2. A szerződéstől való elállás esetén Vevő köteles az érintett terméket, az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszajuttatni az Eladónak, mégpedig teljes egészében, eredeti állapotban, minden dokumentummal ill. dokumentációval, amely a Vevőnek átadásra került. A terméket az eredeti állapotban, címkékkel, károsodás és használatra utaló jelek nélkül kell visszajuttatni. 

7.3. A Vevő felel a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért. 

7.4. Szerződéstől való elállás esetén az Eladó köteles legkésőbb az elállást követő tizennégy napon belül visszatéríteni a kifizetett összeget a Vevőnek, a Vevő által igénybe vett fizetési móddal megegyezően. Az Eladó, a Vevő kifejezett beleegyezése alapján, más fizetési módot is alkalmazhat, de a Vevőt ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti.

7.5. Az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségek a Vevőt terhelik. 
VIII. Kellékszavatosság, termékszavatosság, illetve jótállás

VIII. Kellékszavatosság, termékszavatosság és jótállás

8.1. Kellékszavatosság

A Vevő a Webáruház hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.
A Vevő választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vevő által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását.

A Vevő a Webáruházzal szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.
A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha a Vevő igazolja, hogy a terméket a Webáruházban vásárolta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a Vevő köteles bizonyítani, hogy a felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

2. Termékszavatosság

Ingó dolog (termék) hibája esetén a Vevő választása szerint - az 8.1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.
Termékszavatossági igényként a Vevő kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.
A termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
A Vevő termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Vevőnek kell bizonyítania.

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan a Vevő nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

8.3. Jótállás

A jótállás azt jelenti, hogy a jótállást nyújtó fél (Eladó) a hibátlan teljesítésért olyképpen felel, hogy a jótállás időtartama alatt felmerült minőségi kifogás esetén a felelősség alól csakis akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után, jellemzően a termék fogyasztó által történő nem rendeltetésszerű használata vagy kezelése miatt keletkezett.
A jótállási igény érvényesítése
A jótállási igény a jótállási határidőben érvényesíthető, amely a kötelező jótállás szerint, a 1 év.

Ha a jótállásra kötelezett kötelezettségének a jogosult felhívására - megfelelő határidőben - nem tesz eleget, a jótállási igény a felhívásban tűzött határidő elteltétől számított három hónapon belül akkor is érvényesíthető bíróság előtt, ha a jótállási idő már eltelt. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár.

A jótállási igény érvényesítésére egyebekben a kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.

A jogosult a választott kellékszavatossági jogáról másikra térhet át. Az áttéréssel okozott költséget köteles a kötelezettnek megfizetni, kivéve, ha az áttérésre a kötelezett adott okot, vagy az áttérés egyébként indokolt volt.

8.4. Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, viszont a Vevőt a jótállásból fakadó jogok a 8.1. és 8.2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.
Tájékoztatjuk, hogy a Prince Oliver Bt. nem áll a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódex hatálya alatt. 

8.5. A Vevő a megrendelt termékekkel kapcsolatos kérdéseit és esetleges panaszait a Webáruházban feltüntetett bármely elérhetőségen intézheti.

IX. Panaszkezelés

9.1. A Vevő, a Webáruház tevékenységével, vagy a Webáruház által forgalmazott termékkel kapcsolatos panaszát e-mailben és postai úton is benyújthatja a Webáruház üzemeltetőjének. 
Az Eladó az e-mailen, vagy postai úton érkezett panaszra köteles érdemben írásban válaszolni és azt 30 napon belül a Vevő részére elküldeni.

9.2. Mivel a Webáruház üzlethelységgel nem rendelkezik, így a Vevőnek nincs lehetősége panaszát személyesen közölni az Eladóval, így mivel a panasz benyújtása írásban történik, jegyzőkönyvezés nem szükséges.
Az Eladó köteles az írásban érkező panaszt, és az arra adott választ 5 évig megőrizni.

9.3. Amennyiben az Eladó a Vevő által megfogalmazott panaszt nem tartja jogosnak, úgy azt köteles megindokolni és a Vevő részére írásban elküldeni, továbbá köteles írásban tájékoztatást adni a Vevő részére, hogy panaszának jellege szerint mely panaszügyintézési lehetőségek állnak rendelkezésére. 
Az Eladó köteles megadni a Vevő lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti illetékes békéltető testület székhelyét, telefonos elérhetőségét, internetes elérhetőségét és levelezési címét.

A Vevő panasza jellegéből adódóan az Eladó tevékenységével kapcsolatos panaszait az alábbi elérhetőségeken tudja bejelenteni:

9.4. Elérhetőségek

A Vevő lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti kormányhivatal, illetve békéltető testület elérhetősége:

Kormányhivatalok: https://www.kormanyhivatal.hu/hu/elerhetosegek

Békéltető testület: https://bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek

Az Eladó székhelye szerinti illetékes békéltető testület:
A Pest Megyei Békéltető Testület székhelye:
1055 Budapest, Balassi Bálint utca 25. IV/2.
Levelezési cím: 1364 Budapest, Pf.: 81
E-mail cím: [email protected]
Telefon: 06-1-792-7881

Valamint:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság:

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság:
Cím: 1088 Budapest, József krt. 6.
Levelezési cím: 1428 Budapest, PF: 20.
Központi telefonszám: +36 1 459 4800

Ezeken kívül Eladó tájékoztatja a Vevőt, hogy jogában áll esetleges jogvitáit az európai uniós online vitarendezési platformon keresztül orvosolni.

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HU

Eladó a fogyasztói vita rendezése érdekében a békéltetői testületi eljárást igénybe veszi.

Eladót a békéltetői testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli.

X. Adatvédelem

Az adatvédelmi tájékoztatója megtalálható ITT

XI. Záró rendelkezések

A szerződéskötés nyelve magyar. Jelen dokumentum nem minősül írásba foglalt szerződésnek, nem kerül iktatásra. Az Eladó az ÁSZF változásának jogát fenntartja. A módosításokat a weboldalon közzéteszi. A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekre a magyar jog az irányadó.

Ezen ÁSZF rendelkezései 2021. április 14-től érvényesek
 

 

Főoldal - Rólunk - Áruházunkról - Akció - GYIK - Vélemények - Elérhetőségeink - Scamp partnerek - Babaképtár