Felhasználói név:

Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

 

Árukísérő bevarró címke

Használati és kezelési útmutató

 

A gyártóknak termékeiket magyar nyelven, maradandó rögzítéssel, ruhakísérő címkével kell ellátni. A címkének minden esetben tartalmaznia kell a gyártó nevét és címét, a termék származási helyét – melyik országban készítették -. Amennyiben ezek valamelyikével nem találkozunk a ruhacímkén, úgy minőségi kifogás során nem érvényesíthetjük törvény adta reklamációhoz való jogunkat, hiszen nincs kinél.

Nézzük meg tehát ezeket a későbbi tehetetlen bosszankodás elkerülése végett.

A címkének tartalmaznia kell továbbá a használati kezelési útmutatót,  egyezményes jelképek alkalmazásával, mely segítséget nyújt a vásárlónak, hogy az ajánlott kezelés betartásával a textília hosszú időn keresztül megőrizze eredeti, vonzó küllemét.

A Scamp babaruhákon előforduló jelképsorok jelentése a következő:

    A mosási eljárást mosóteknő jelképezi, amely kézi vagy gépi mosást engedélyez. A jelben elhelyezett  szám a maximális mosási hőfokot jelzi, amely 100% pamut kelme esetében 30°C. Ezen a mosási hőmérsékleten mosva a pamut kelméből készült termék hosszanti és keresztirányú megengedett zsugorodása/összemenetele eléheti az 5-6%-ot. Magasabb hőmérséklet esetén a ruha jelentősebben összemehet, rugalmasságát elveszítheti, a bordás kelmék „lenyúlhatnak”.

A teknő alatti 1 vonal a mosás és centrifugálás kíméletességére utal. Saját tapasztalatomból merítve, bármilyen centrifugálás kíméletesebb /ha nincs a mosógép teletömve/, mint a kézi csavarás. Centrifugálják tehát bátran termékeinket, hamarabb megszárad, és már adhatjuk is a babára.

Fontos tudni! Színes pamut termékeknél az első mosás alkalmával un. színezéktöbblet távozhat /ez természetes és megengedett folyamat/, ezért célszerű a ruhát első alkalommal elkülönítve mosni!

    vagy  A második jelképábra azt jelenti, hogy a ruhaneműt semmilyen fehérítő hatású mosószerrel nem szabad mosni. A fehérítő hatására a kelmék és a nyomatok kifakulhatnak, foltossá válhatnak. /A fehérítőt tartalmazó mosószerek nyomai jól kimutathatók a textílián UW fény alatt, akár többszöri öblítés után is./

    A négyzetbe rajzolt kör a korszerű háztartási automata szárítógépekben működő megoldásra utal, ahol a centrifugált ruhaneműt a forgódobban áramló forró levegő szárítja meg gyorsított párologtatási folyamattal.  Mivel a Scamp babaruhák szinte mindegyike 100% pamut kelméből készül, a ruhaneműk minőségének, színtartósságának és mérettartósságának érdekében a szárítást nem javasoljuk.

 A vasaló a ruhanemű vasalását engedélyezi. A piktogramban lévő 2 pont 150°C-os hőmérsékletű vasalást engedélyez. De! A matricával díszített babaruhák zsebkendőn keresztül, vagy hátoldalról, kifordítva vasalandók! /Megjegyzem egy-egy fotózás alkalmával sok terméket vasalok. Csak rádobok egy férfi zsebkendőt, és ki sem kell fordítanom az árut./

     Az ötödik jelkép a hivatásszerűen végzett textiltisztítóknak, mosodáknak ad felvilágosítást, amely tisztító szakember által végzett kíméletes vizes tisztítást tesz lehetővé. 

Főoldal - Rólunk - Áruházunkról - Akció - GYIK - Vélemények - Elérhetőségeink - Scamp partnerek - Babaképtár