Felhasználói név:

Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

 

Kelmék

Termékeink elkészítéséhez -a lehető legelső Magyarországon elvégezhető munkafázistól kezdve- használjuk magyar szakemberek szakértelmét, munkáját.

A következőkben a minősítéssel kapcsolatban tudhat meg fontos információkat:

 "Bizalom a textíliában!"

 

A megbízható, olcsó termékektől elhatárolódó, új mértéket jelentő textilárukat jelölő védjegy 16 éves múltra tekint vissza. Az így megkülönböztetett textília kizárja az egészségre káros anyagok jelenlétét, viselőjét nem fenyegeti veszély.

A tanusítás kiadását a termékek szakirányú vizsgálata előzi meg akkreditált laboratóriumban. Ezen vizsgálat elvégzésére egyedül a hazai INNOVATEX Rt. jogosult. A hazai igények mellett ide tartoznak a volt szocialista országok is, mint pl. Románia, Szerbia, Bulgária, Bosznia Hercegovina gyártói és forgalmazói vizsgálatra irányuló felkérései.

Nagyon fontos, hogy a bizonyítvány 1 évig érvényes, újabb használat csak eredményes meghosszabbítás után lehetséges.

Az ÖKO-TEX megfelelhetőség meghatározásánál a fontosabb vizsgálandó jellemzők, tulajdonságok a következők:
- pH /a textília kémhatása/
- rákkeltő és allergiát okozó színezékek
- olyan színezékek, amelyekből bizonyos körülmények között rákkeltő anyagok képződhetnek
- formaldehid tartalom
- nehézfém tartalom
- peszticid tartalom /a peszticidek azok az anyagok, amelyek a kultúrnövényeket károsító kórokozók, állati kártevők ellen védenek, gyomnövények fejlődősét gátolják; megjegyzésként: a világon termelt növényvédőszerek 20%-a gyapotföldekre kerül/
- klórozott fenolok jelenléte, mennyisége
- klórozott benzol és toluol jelenléte
- színtartósági tulajdonságok
- illóanyag ill. szagkeltő összetevők
- flalátok jelenléte
- PVC tartalom és mennyiség
- szerves ónvegyületek jelenléte
- szagjellemző /nem megengedett kikészítőszer-, nehézbenzin-, ill. gomba szag előfordulása/
- könnyen illó komponensek jelenléte

A felsorolt tulajdonságok köre, az egyes anyagtartalmak megengedett határértéke értelemszerűen a rendeltetéstől /termékcsoporttól/ függően változik.

A Scamp babaruhák készítéséhez használt kelmék előállítása import pamut fonalból, magyar kelmekötő műhelyben, magyar kötőmester keze nyomán lesz kelmévé. Ezen kelmék festése szintén magyar kelmefestő üzemben történik. 

Lehet, hogy sokaknak feltűnik, folyamatosan kihangsúlyozzuk, hogy a Scamp kombidresszek és pólók igazi magyar mivoltát. Úgy gondoljuk, akkor nevezhetünk egy terméket igazán magyarnak, ha a lehető legtöbb, általunk is elvégezhető magyar munka rakódik egy termékre.

Igenis büszkék vagyunk rá, hogy azon cégek közé tartozunk Magyarországon,  akik igyekeznek megállni a helyüket és megpróbálnak értéket felmutatni. A magyar szakember jó szakember!

Ezúton is kérjük Önöket, ha tehetik, válasszanak mindig magyar terméket!

 

Csíkos vagy egyszínű?
 

Első látásra két babaruha között lehet, hogy csak ennyi  a különbség. Természetesen nem szeretnénk ellenreklámot csinálni magunknak, de a csíkos és nem csíkos kelme között a szakember szeme több különbséget lát:

A csíkos kelme kötésekor olyan pamutfonalat használunk, mely önmagában festett. Ezt a színes fonalat kötjük kelmévé. Az egyszínű agyagoknál un. nyers /színezék nélküli/ fonalat használunk a kelme kötésekor, majd a kész anyagot festjük színekre.

Az előbbiekben alkalmaztott eljárás drágább. A csíkos anyagból készült termékek a szabászaton is különleges figyelmet igényelnek. Az első "nagyjázó" szabás után egyesével csíkokra igazítjuk a szabványokat, hogy a kész termék elején és hátán lévő csíkok fussanak egymással.  Mindezekkel magyarázhatjuk a csíkos és nem csíkos termékek közötti árkülönbséget.  A csíkos kelmék  azonban valamelyest jobb paraméterekkel rendelkeznek, rugalmasabbak, formatartóbbak.

 

Nyers kelmék

 

A "nyers" szín-megjelölésű Scamp termékek -kombidresszek, pólók és zoknik- különleges tulajdonsággal rendelkeznek: készítésük, szövésük során olyan pamutszálat használunk, mely semmiféle kémiai hatóanyaggal, valamint színező anyaggal nem találkozik. A termékek, kikészítésük során, csak tiszta vizes mosáson mennek keresztül. Színük a természetes, nyers pamut színe.

Így szeretnénk azon Vásárlóinknak kedveskedni, akik a természetesség, az igazán natúr dolgok kedvelői.
 
 

KötésszerkezetUgyanabból a fonalból többféle kötésszerkezetű kelmét készíthetünk. Ugyanúgy van ez, mint a kézi kötésnél: egyféle fonalból számtalan kinézetű, mintájú pulóvert köthetünk. A kelme kötésszerkezete hatással van a belőle készült termék viselkedésére. 

Az általunk használt kelmék típusai:

Szán kelme: Az általunk leggyakrabban alkalmazott anyag típus. Ebből készülnek a kombidresszek, pólók, atléták. Ezt a kötésszerkezetet leginkább a pulcsik alján vagy csuklóján található passzé mintához -1 sima, 1 fordított- lehet hasonlítani. Ez a legkisebb egységű, mégis bordás anyag. A kötésszerkezet eredményeképpen egy rendkívül rugalmas, a test formájához jól idomuló anyagot kapunk, elasztikus szál (gumi) hozzáadása nélkül.

• Csipkemintás szán kelme: Kötésszerkezete megegyezik az előbb említett szán kelmével, de a hurkolás során a kötőgép szemeket "ejt" le. Az így képződött lyukacskák alkotják a kelmében a mintákat.

Interlock kelme: A pizsamák, kisnadrágok anyaga. A szán kelmével ellentétben a kicsi bordák itt hiányoznak, a kelme közelről nézve sima felületű. A bordák hiánya végett a rugalmasság kisebb mértékű, a kelme kötöttebb szerkezetű.

A kisnadrágok alján és a derékpántos modelleknél a bokán és derékon "szán" kötésszerkezetű kelmét találunk. Itt elasztikus szál/gumi hozzáadásával érünk el még nagyobb rugalmasságot.

Jogging anyag/futter kelme: Ebből az anyagból készülnek –mint a neve is mutatja- jogging nadrágjaink. A rugalmasság tekintetében harmadik a sorban. Felülete sima, hátoldala hurkolt, egyes termékek esetében bolyhozott. 

Terveink szerint, a jövőben,  az áruházba érkező új típusú termékeknél az árut kísérő szövegben feltüntetjük majd a felhasznált kelme típusát.

Szeretnénk ezzel is segítséget nyújtani a vásárlásban, kisebbíteni abbéli hiányérzetüket, hogy az online vásárlásnál nem lehet megfogni az árut.
 

 
Főoldal - Rólunk - Áruházunkról - Akció - GYIK - Vélemények - Elérhetőségeink - Scamp partnerek - Babaképtár