Felhasználói név:

Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Minták, díszítő nyomatok


A Scamp babaruhákat többféle megoldással díszítjük. A díszítésnél nagyon fontosnak tartjuk, hogy a minták színei harmonizáljanak a kelme színével/színeivel. Ezért sokszor egy mintából, attól függően milyen színű kelmére kerül, akár 10-12 féle színkombináció is készül. De nem kötünk kompromisszumot az egy mintára levetített színek számában sem. Ha egy minta úgy kívánja, 10-13 szín is alkothatja.
Egyes Scamp termékek díszítése hímzéssel történik.

A különböző eljárással készült minták kezelésével és tulajdonságaival az alábbiakban foglalkozunk:

  • Matricás díszítés: A matricával ellátott termékeknél ipari vasalóval egy hőre lágyuló matrica mintát vasalunk fel. A minta és a kelme között egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett ragasztó anyag biztosítja az erős kapcsolatot. Legújabb termékeinknél már a fürdőruhák elasztikus anyagának matricázásához is használt kötőanyagot használjuk, amely a nagy igénybevételnek, erős nyújtásnak is ellenáll. Vannak azonban, akik nem szeretik ezt a díszítési módot, ugyanis az előny hátránnyal is jár: a matrica közvetlen hővel érintkezve sérül. /lásd: Használati és kezelési útmutató~Vasaló/
  • Vizes bázisú szitanyomat színes kelmékhez: A festékgyártás folyamatos fejlődésének eredményeképpen új és új festékek jelennek meg a piacon. Egy viszonylag új festék felhasználásával készül termékeink másik része. A nyomat nagy előnye vasalhatósága, és némi túlzással „ehető” volta. A sok előny, szinte már törvényszerűen, hátránnyal is jár: a festék drága, a nyomatok elkészítése lényegesen több időt vesz igénybe, mint más nyomatok elkészítése. De: igyekszünk megtalálni a legjobb megoldást arra, hogy mind nagyobb számban ezzel a vasalható nyomattal tudjuk termékeinket ellátni.
  •  Vizes bázisú szitanyomat fehér kelmékhez: Általában ezt a technológiát alkalmazzuk a fehér elejű vagy teljesen fehér babaruháknál. Az ilyen nyomatok nagy előnye, hogy közvetlenül is vasalhatók, viszont erős nyújtás hatására a nyomat „megszakadhat”. A nyomatok tapintása első mosás előtt kismértékben kemény lehet, de a mosás során a nyomat fellágyul, és így is marad.
     
Főoldal - Rólunk - Áruházunkról - Akció - GYIK - Vélemények - Elérhetőségeink - Scamp partnerek - Babaképtár