Felhasználói név:

Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

 

Halloween - Baby denevér

 

A halloween az angolszász országokban a boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek -nem utolsó sorban a "félelmetes" denevér- ünnepe október 31-én.

Mi is szeretnénk hozzájárulni az ünnep hangulatához! Elkészült az első Scamp papírjáték, a "félelmetes és rettenetes" Baby denevér.
 

Jó szórakozást! Kellemes ijesztgetést!

 A játék kiterített képe:


    Eddigi nyomtatások száma: 7
 


  Eddigi letöltések száma: 2 
 

...és annak, aki még a játék kiszínezését is maga szeretné elvégezni, ajánljuk a kiszínezhető változatot:


 

    Eddigi nyomtatások száma: 1
 


  Eddigi letöltések száma: 1 


A lehetőségek mellett láthatja, hányan töltötték ill. másolták le oldalunkról a játékot. 

A halloween ünnepének eredete:

Az idők folyamán a halloween legfontosabb jelképe a töklámpás lett. Az angol egyenes fordítás „carved pumpkin”. Az ilyenkor használt kivájt vigyorgó töklámpás angol nyelvterületen elterjedt neve: Jack O’Lantern. A történet szerint nevét egy Jack nevű részeges emberről kapta, aki az ördögtől olyan ígéretet csikart ki, hogy lelke nem fog a pokolra kerülni. Jacket viszont, mivel az ördögel cimborált, a mennyországba sem fogadták be. Az ördög egy széndarabot adott Jacknek, amit ő egy marharépába rakott lámpásnak. Azóta Jack lelke ennek a lámpácskának a fényénél keresi nyugvóhelyét. Amerikában az eredeti marharépát a jóval látványosabb tök váltotta fel.

Hogyan folyik az ünneplés:

Amerikában a gyerekek jelmezbe öltöznek, akik az ajtók előtt -szabadon fordítva- a „Cukor vagy bot!” illetve a „Cukrot vagy csínyt!” kiáltással köszöntik a ház lakóit. Elméletileg az ajtónyitónak van lehetősége „botot” választani – bár ez következményekkel jár. Legtöbbször a gyerekek édességet kapnak, a felnőttek pedig jót szórakoznak. Amerikában általában baráti társaságban jelmezbált rendezve ülik meg ezt az ünnepet.

Európában a halloween sokáig feledésbe merült. Néhány helyen elvétve jelmezbe öltöztek és tökdíszeket helyeztek el a lakásban, de ez a szokás is hanyatlóban volt. Az utóbbi években azonban a halloween ünneplése ismét visszatért, akárcsak Magyarországon. Az iskolákban beöltöznek a gyerekek és cukrot osztanak az osztályokban. Több helyen partikat rendeznek, az udvart, a házat túlvilági hangulatúvá varázsolják, az ablakokban töklámpásokban pislákol a gyertya, vagy különféle jelmezekbe öltözve mulatoznak. Népszerű szórakozás ilyenkor az almahalászat, melynek célja egy vízzel teli vödörből szájjal kiszedni az almát.
 

 
Főoldal - Rólunk - Áruházunkról - Akció - GYIK - Vélemények - Elérhetőségeink - Scamp partnerek - Babaképtár